Is de #gezondeleefstijl tijdrovend?

31 januari 2019

Vind jij de #gezondeleefstijl niet haalbaar voor jezelf? Denk jij ook dat gezond eten ingewikkeld is? Of dat het je te veel tijd kost? Je hoort het vaker bij mensen, maar eigenlijk zit het alleen maar in ons hoofd. In de praktijk kost gezond eten niet meer tijd, het enige wat je nodig hebt is een andere mindset. 

Waarom zou je wel de tijd nemen om bijvoorbeeld te tanken, maar niet om voor jezelf te zorgen? Dat is toch minstens net zo belangrijk! 
Als jij graag een begin wil maken met gezond en vers voor jezelf koken maar je weet niet zo goed hoe, kunnen deze tips je misschien helpen. 

Bereid je voor. 
#voorbereidenishethalvewerk ?
Zorg dat je met makkelijke recepten begint. Leg de lat niet gelijk te hoog voor jezelf. Doe je boodschappen zo dat je alles in huis hebt zodat je niet misgrijpt. Maak een boodschappenlijstje voor jezelf of houd de recepten bij de hand. 

Plan het boodschappen doen goed in. 
Ga niet op het laatste moment nog op pad, als je moe en hongerig bent. Geloof me, dat gaat mis! Je boodschappen laten bezorgen is ook ideaal. Zo kan je van te voren plannen wanneer je wat wilt eten én het is in huis als er gekookt moet worden. 

Zorg dat je een aantal producten standaard in huis hebt. 
Nee, dan bedoel ik niet die kant- en klare pizza, maar bijvoorbeeld wat slasoorten en rauwkost voor een verse salade. En paar andere voorbeelden van standaard producten zijn: 
- eieren voor een omelet of roerei bij je ontbijt;
- blikjes tonijn voor door de pasta of salade;
- noten, zaden, pitten en vers fruit voor door de yoghurt;
- havermout als ontbijt of om pannekoekjes van te maken;
- rauwkost voor onderweg of om als extra groenten in je gerechten te verwerken. Denk aan bleekselderij, wortelen, puntpaprika, snoeptomaatjes, etc. 
- avocado voor op een cracker, door je salade of om guacemole mee te maken als gezonde dip. 

Onthoud waarom je gezond WILT eten niet waarom je gezond MOET.
Misschien wel de belangrijkste tip! Houd je doel voor ogen. En elke keer dat het dan lukt ben je een stapje dichterbij een gezondere leefstijl. Als het je niet alleen lukt, kun je altijd hulp vragen bij je coa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram