Tips voor de maand december

6 december 2018

Oliebollen, gevuld speculaas, banketstaven, chocolade letters, pepernoten in alle soorten en maten, etentjes, borrels op het werk. 
Jep, de decembermaand is aangebroken. Voor velen een drukke, ietwat onrustige, gezellige maar ook lastige periode. 

Gezelligheid is niks mis mee natuurlijk, maar als je lekker bezig bent met afvallen of je levensstijl aanpassen, wil je dit niet zomaar laten verpesten door toe te geven aan de verleidingen de aankomende tijd. Daarom heb ik wat tips bedacht om de komende tijd gezellig door te komen, zonder aan te hoeven komen. 

1. Blijf bewegen. 
De sportscholen zijn alleen met de feestdagen gesloten. Voor de rest zijn ze het hele jaar gewoon geopend, dus blijf je routine vasthouden. 
Als je niet zo van de sportschool bent, ga gewoon lekker een uurtje wandelen voor of na het eten. En natuurlijk kan je altijd bij OpJeBest een bootcamp komen volgen. 🙂

2. Blijf je aan je goede voornemens houden. 
Hou vol wat je al die maande al deed. Blijf ondanks de drukte toch proberen aan de 10.000 stappen te komen. Blijf lekker sporten waar dat kan. Neem gewoon je rauwkost mee naar je werk, enzovoort. 

3. Kies bewust.
Denk voordat je wat lekkers aanneemt, of je het echt de moeite waard vind. Neem alleen iets aan wat je écht lekker vind en waar je echt van geniet. Als je iets niet per sé heel lekker vind, zeg dan ‘nee, dank je wel’. 

4. Zorg voor voldoende slaap.
Uitgerust neem je makkelijker een verstandige en bewuste keuze dan wanneer je moe bent. En het is ook gezelliger als je je fit voelt tijdens een etentje of als je bij familie of vrienden uitgenodigd bent, toch? 

5. Drink veel water.
Het geeft je een vol gevoel waardoor je minder de behoefte hebt toe te geven aan snoep of snacks. En let ook op je alcoholgebruik. Het neemt je remmingen weg waardoor je gemakkelijker toegeeft aan dat tweede stukje kaas, of elke andere verleiding. 

6. Maak van te voren al je keuze. 
Bijvoorbeeld: ik neem wel een wijntje, maar laat de bitterballen staan. Of, ik neem lekker een oliebol, maar ik het hou het wel bij eentje. Dat zorgt ervoor dat je bewuster bezig bent en je niet laat overvallen door alle keuzes en verleidingen die voorbij komen. 

7. Leer ‘nee’ zeggen. 
Dit heb ik al eerder benoemd, maar er is niks mis met ‘nee’ zeggen. Laat je niet onder druk zetten als iemand dingen tegen je zegt als, ‘je bent toch niet zeker weer aan de lijn?’ of ‘jij bent ook niet gezellig,’ of ‘joh, het is maar een wijntje’. Het is toch jouw gezondheid? Nee zeggen is alleen maar goed. Met de bovenstaande tips zal je zeker een heel eind komen de aankomende weken! En heb je er toch wat moeite mee, of je zou graag begeleiding hier bij willen? Je weet me te vinden :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram