Bootcamp, iets voor jou?

4 oktober 2018

Naast dat ik mensen graag help met lekker in hun vel zitten, vind ik het ook heel leuk om mensen het plezier van bewegen te laten inzien. Ik wil graag laten zien dat bewegen écht leuk kan zijn én dat het resultaat oplevert. Dat is een van de redenen dat ik groepsbootcamps organiseer. Ik krijg veel enthousiaste reacties, maar ik krijg ook vaak te horen dat mensen liever niet meedoen omdat ze een bepaald beeld hebben van bootcamp. Een beeld dat niet altijd klopt.  Daarom vandaag een post over de vooroordelen en voordelen van bootcamp! 

Wat is bootcamp nou precies? Wikipedia beschrijft het heel duidelijk: “Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode, uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. Door het teamsportverband sporten de deelnemers intenser dan ze individueel zouden doen, zodat de efficiëntie van de training verhoogt.”

Een aantal vooroordelen die mensen hebben over bootcamp zijn: ‘bootcamp is alleen maar voor jonge en fitte mensen,’ en: ‘bij bootcamp ga je rollend door de modder en lig je te ploeteren in het natte gras.’ Maar is dat écht zo?

Een goede instructeur, of instructrice, zal voor variatie van oefeningen zorgen zodat iedereeen op zijn eigen niveau met plezier kan trainen. Ongeacht je leeftijd of hoe fit je bent. 
Ook zal de instructeur ten alle tijden rekening houden met iedereen door de training comfortabel en haalbaar te houden. En niet door de modder rollen dus ?

Wat bootcamp zo leuk maakt is dat je veel oefeningen doet in de natuur. Ook heb je veel interactie met je medesporters en je traint op alles wat je tegenkomt: een trap, muurtjes, bankjes, gras en ga maar door. Dit maakt bootcamp gevarieerd en heel gezellig! Je doet namelijk veel oefeningen samen met een buddy of met meerdere tegelijk. Daarnaast train je ook heel wat spiergroepen omdat ook je evenwicht en coördinatie aangesproken wordt. Alles in één training dus, ideaal om fit en sterk te worden en te blijven. 

Kortom, probeer eens een lesje bij Op Je Best!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram