Hoe ga jij om met verleidingen?

20 september 2018

Wist jij dat we ongeveer met wel 200 verleidingen per dag te maken krijgen? 

Vaak hebben we het niet eens zo door, maar we krijgen te maken met heel veel onbewuste verleidingen op een dag. Door reclames bijvoorbeeld, op de tv, radio of op borden langs de weg. 

Je kan tegenwoordig ook overal waar je bent iets te eten krijgen. Hamburgers, pizza broodjes, patat, ijs, allerlei soorten (ijs)koffie’s met uiteraard wat lekkers erbij. Ook liggen de pepernoten alweer in de winkel. 
Bij het tankstation vraagt de kassiere of je nog wat lekkers wilt meenemen voor onderweg, en dan wijst ze naar twee chocoladerepen voor 1 euro. Bij de kruidvat ligt het snoepgoed ook aan de kassa. En bij de hema, als je je spullen staat af te rekenen, sta je oog in oog met de tompoezen en de gevulde speculaas. Het houdt niet op!

Maar ook in je directe omgeving krijg je er mee te maken. Op je werk staat een grote pot drop, je collega’s trakteren wat lekkers en je kan de saucijzenbroodjes in de kantine al ruiken. ’s Avonds thuis op de bank trekt je partner ook nog een zak chips voor je neus open. Zo kom je aan een hele hoop verleidingen op een dag. En hoe ga je daar dan mee om? 

Hierbij heb ik een aantal tips om goed met de verleidingen om te gaan: 
- Durf ‘nee’ te zeggen. Je hoeft niet altijd ‘ja’ te zeggen om anderen een plezier te doen. Je bent ook gezellig als je niet mee snoept. 
- Denk als je wat lekkers ruikt of ziet, erover na of je er echt trek in hebt. 
- Zorg ervoor dat je zelf een alternatief bij je hebt. 
- Zorg dat je voldoende eet tijdens de hoofdmaaltijden waardoor je gewoon vol zit en niet de behoefte hebt om nog veel te gaan snoepen. 
- Probeer van te voren te bepalen of je er echt blij van gaat worden. Is het de calorieën waard?
- En als je dan toch gezwicht bent voor iets, wat normaal is natuurlijk, zorg er dan voor dat je er ook echt van geniet. 

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram