Maak gezond makkelijk!

6 september 2018

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, hebben we veel te doen en is onze tijd kostbaar. 
Iets gezonds klaarmaken tussen de middag als lunch, daar hebben we dan geen tijd voor. We willen wel gezond eten, maar het is vaak te moeilijk en kost te veel tijd. Maar is dat ook echt zo? Hoe moeilijk is gezond eten nou echt? 

Maak het jezelf gemakkelijk en begin met een goede voorbereiding. Zorg dat je voordat je boodschappen gaat doen, je een lijstje klaar hebt met alles wat je nodig hebt. Zet er dingetjes op als vers fruit en ingrediënten voor een lekkere salade bijvoorbeeld. Zo ben je én sneller de winkel uit én haal je alleen de dingen die je écht nodig hebt. 

Een aantal makkelijke, lekkere en gezonde dingetjes om altijd in huis te hebben zijn bijvoorbeeld: 
- vers fruit
- rauwkost (komkommer, snoeptomaatjes, worteltjes, radijsjes, ga zo maar door)
- avocado
- sla
- eieren
- ongebrande en ongezouten noten
- kwark of yoghurt

Je kunt hier veel mee variëren. Nootjes kan je bijvoorbeeld los eten als tussendoortje, maar je kan ook een handje door de sla gooien of het door de yoghurt eten. Fruit is ook lekker om zo los te eten, maar het is net zo makkelijk om het door de yoghurt te doen als ontbijt of om wat verschillende stukken fruit te pakken en een fruitsalade te maken. Ook met avocado kan je ook alle kanten op. Door de sla, op een cracker of op een omeletje. Dit zijn zomaar wat ideetjes, met een beetje creativiteit kom je heel ver! 

Als je veel weg bent, zorg dan voor bakjes zodat je altijd wat met je mee kan nemen. 

Je zult zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is en zoveel tijd kost. En als het je nou toch een paar minuutjes extra op de dag kost, vergeet dan niet dat jij prioriteit hebt. Investeren in je gezondheid is heel belangrijk. Jouw gezondheid, jouw energie en jouw humeur hangt er van af. Dat is toch wel iets van je tijd waard? 

Mocht je hier hulp bij nodig hebben, neem dan contact met me op en dan help ik je graag op weg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram