Doe jij al aan krachttraining?

22 augustus 2018

Stel, je hebt besloten dat je wat wilt afvallen. Daarvoor heb je veranderingen aangebracht in je leefstijl. 
Je bent meer gaan bewegen en je bent flink op je eten gaan letten. Zo kook je bijvoorbeeld gezonder en laat je vaker die ongezonde snack waar je zo dol op bent gewoon staan. Maar op de een of andere manier lukt het maar niet die kilo’s kwijt te raken. Hoe komt dat? 

Je voeding op orde hebben is nummer één als het gaat om afvallen. Maar goede voeding gecombineerd met krachttraining, dát is voor velen de sleutel tot afvallen, fitter worden en vooral ook fit blijven. Waarom werkt krachttraining bij het afvallen? 

Dat is simpel: spieren hebben energie nodig en met spieren verbrand je vet. Een toenemende spiermassa verhoogt je ruststofwisseling, waardoor je (ook in rust) meer calorieën verbrand op een dag. Hierdoor wordt je sterker en ook fitter, aangezien je belastbaarheid toeneemt. Het resultaat? Je lichaam wordt strakker. Yes!

Krachttraining heeft meer voordelen dan alleen afvallen. Het is ook op andere manieren goed voor je gezondheid. Zo verlaagt het onder andere je bloeddruk, je krijgt er sterkere botten van en het verkleint de kans op verschillende aandoeningen. Ook voelen mensen zich gezonder en energieker als ze aan krachttraining doen, iets wat ik persoonlijk kan beamen. Krachttraining kan ook in de vorm van trainen met lichaamseigen gewicht, zoals je met bootcampen doet. 

Helaas is het zo dat we vanaf ons dertigste weer spiermassa verliezen, dus de beste oplossing is dan ook om weer spiermassa te creeëren. ☺️ 
Voor een gezonde levensstijl wordt aangeraden om 2x per week spierversterkende activiteiten te ondernemen. Krachttraining is hiervan een voorbeeld, maar ook trainingen met lichaamseigen gewicht vallen onder spierversterkende activietien. 

Je lichaam, maar ook je algehele conditie zal je hiervoor dankbaar belonen met gewichtsverlies en een fittere lichaam en geest! Dus, wat houdt je nu nog tegen? ?? 

Mocht je het lastig vinden om hiermee op gang te komen, neem dan een keer deel aan een van mijn bootcamps (elke maandagavond om 19:00) of vraag voor een een-op-een begeleiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram